07:06 22 Februarie 2019
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.13
  • RUB0.26
  • RON4.09
  • UAH0.63
Marcarea celei de-a 74-a aniversări a operațiunii Iași-Chișinău, Igor Dodon

Președintele țării a participat la solemnitățile dedicate operațiunii Iași-Chișinău

© Photo: Facebook / Dodon Igor
Politică
Sa primesc un link scurt
8710

Președintele țării, Igor Dodon, a participat la evenimentele dedicate celor 74 de ani de la desfășurarea operațiunii Iași-Chișinău.

CHIȘINĂU, 24 aug  – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a depus astăzi flori la Complexul Memorial “Eternitate” și Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni”, cu prilejul marcării celei de-a 74-a aniversări a operațiunii Iași-Chișinău. La eveniment a participat și ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

La Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni” a avut loc și ceremonia solemnă de reînhumare a osemintelor a 21 de ostași, căzuți în luptele pentru eliberarea Moldovei în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

1 / 2
Marcarea celei de-a 74-a aniversări a operațiunii Iași-Chișinău

”Cu 74 de ani în urmă, în cadrul operațiunii militare strategice Iași-Chișinău, Patria noastră a fost eliberată de sub jugul fascist. Anume în acest loc, la Capul de pod de la Şerpeni, soldații Armatei Roșii, au luptat timp de patru luni pentru apărarea meleagului nostru. Nu-i vom uita niciodată pe cei care cu prețul propriilor vieţi ne-au eliberat țara și au adus pacea pe acest meleag. Nu vom permite nimănui să ne remodeleze istoria și să ne răpească această sărbătoare”, a declarat președintele țării. 

Lupta de la Șerpeni a fost una dintre cele mai sângeroase din istoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei. În cadrul operațiunii Iași-Chișinău, Moldova a fost eliberată de sub jugul fascist.

Tematic

Șerpeni: Ceremonia de reînhumare a 21 de soldați căzuți în cel de Al Doilea Război Mondial
Tagurile:
al Doilea Război Mondial, operațiunea Iași-Chișinău, Igor Dodon, Marele Război pentru Apărarea Patriei
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei