05:48 24 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
SCI

Președintele țării va participa la reuniunea Comunităţii Statelor Independente

© Photo : Исполнительный комитет СНГ
Politică
Sa primesc un link scurt
59 0 0

În zilele de 27 și 28 septembrie, la Dușanbe, va avea loc reuniunea Comunităţii Statelor Independente, la care va participa și președintele Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 7 sept – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a prezidat astăzi o şedinţă de lucru cu privire la participarea delegaţiei moldoveneşti la reuniunea Comunităţii Statelor Independente, care va avea loc în zilelor 27-28 septembrie, la Dușanbe.

”În cadrul vizitei în capitala Tadjikistanului, intenţionez să am o întrevedere bilaterală cu preşedintele acestei ţări, Emomali Rahmon. De asemenea, sunt preconizate întrevederi cu liderii Federației Ruse, Belarusului, Kazahstanului şi Azerbaidjanului. În cursul summitului voi avea întrevederi și cu alți șefi de stat”, a scris președintele pe pagina sa de socializare.

Potrivit șefului statului, la această reuniunea o atenţie specială va fi acordată problemelor ce ţin de cooperarea în domeniul comercial-economic, cultural, umanitar şi alte domenii de interes reciproc. 

”Totodată, suntem interesaţi de noile proiecte integraţioniste din spaţiul CSI, cum ar fi Uniunea Economică Eurasiatică”, susține Dodon.

Potrivit Președinției, participarea preşedintelui Republicii Moldova la summitul CSI reprezintă o continuare a cursului spre promovarea unei politici externe echilibrate în baza respectării intereselor naţionale ale ţării noastre. Această poziţie presupune consolidarea relaţiilor reciproc avantajoase cu partenerii atât din Est, cât şi din Vest.

Tematic

O delegație moldovenească va participa la ședința Consiliului Economic al CSI
Igor Dodon examinează posibilitatea participării la alegerile parlamentare
Dodon: În ajunul alegerilor spiritele protestatare din Moldova se vor intensifica
Tagurile:
Dușanbe, Igor Dodon, reuniune, CSI
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei