16:42 28 Martie 2020
În direct
  • EUR19.78
  • USD18.04
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
13920

Guvernul sirian este în drept să-și restabilească controlul asupra întregului teritoriu național, a declarat președintele rus, Vladimir Putin, la summitul de astăzi de la Teheran.

CHIȘINĂU, 8 sept — Sputnik. Guvernul Siriei este îndrept să-și restabilească controlul asupra întregului teritoriu al țării, a declarat vineri președintele Rusiei, Vladimir Putin, la summitul Rusia-Turcia-Iran de la Teheran.

”Guvernul legitim al Siriei are dreptul și trebuie, în cele din urmă, să-și restabilească controlul asupra întregului teritoriu național”, a declarat Putin.

În același timp, liderul rus a îndemnat opoziția siriană să stabilească un dialog constructiv cu actuala guvernare din Siria.

”Guvernul președintelui Assad a realizat partea sa de lucru, și-a respectat obligații pe care le-am avut cu președintele Assad. El a expediat la ONU o listă în care sunt expuse interesele guvernului sirian. Acum este rândul opoziției să-și îndeplinească partea sa de muncă, să expedieze propria listă. Trebuie să formăm a treia parte a acestui comitet constituțional”, a spus Putin.

Referindu-se la situația din Idlib, liderul de la Kremlin a declarat că în acest oraș există un număr mare de civili și acest lucru trebuie să fie luat în considerație în timpul luptelor cu teroriștii.

Tematic

Merkel a susținut, pentru prima oară, acțiunile Rusiei în Siria
Franța este gata să lovească Siria
Tagurile:
tara, control, Putin, Teheran, Siria


Știrile Zilei