16:05 17 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.17
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Președintele Dodon, întrevedere cu ecretarul de Stat al Sfântului Scaun Pietro Parolin

Dodon, întrevedere cu delegația de la Vatican: Ce anunț a făcut șeful statului

© Facebook / Dodon Igor
Politică
Sa primesc un link scurt
Congresul Mondial al Familiilor 2018 - Moldova (15)
13900

Întrevedere importantă: ce a discutat președintele țării cu Secretarul de Stat al Sfântului Scaun, aflat în vizită în Moldova.

CHIȘINĂU, 15 sept — Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu o delegație din Vatican, condusă de Secretarul de Stat al Sfântului Scaun, Eminența Sa, Cardinalul Pietro Parolin. Înalții oaspeţi au venit la Chișinău pentru a participa la Congresul Mondial al Familiei, care se desfășoară zilele acestea în Capitală.

"Am mulţumit oaspeţilor pentru participare la Congresul Mondial al Familiei, menţionând comunitatea valorilor pe care le împărtășim, în special cele familiale. În acest context, l-am informat pe Secretarul de Stat al Vaticanului despre decizia mea de a declara anul 2019 — Anul Familiei în Republica Moldova. Am subliniat că această iniţiativă este susținută de majoritatea populaţiei ţării noastre", a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Igor Dodon i-a exprimat recunoştinţă Papei de la Roma Francisc pentru ospitalitatea cu care a fost primit în cadrul vizitei sale la Vatican, în noiembrie, 2017.

"Am exprimat gratitudine Sfântului Scaun pentru că a fost receptiv la solicitarea părţii moldoveneşti şi a oferit credincioșilor noștri, care locuiesc în Italia, posibilitatea de a-şi organiza ceremoniile religioase în bisericile din această ţară", a menționat Dodon.

Congresul Mondial al Familiei are loc pentru prima dată la Chișinău. La eveniment participă peste două mii de persoane, din zeci de țări ale lumii, inclusiv înalți demnitari de stat, reprezentanți ai mai multor confesiuni religioase, experți, membri ai cercurilor academice, ai societății civile etc.

Тема:
Congresul Mondial al Familiilor 2018 - Moldova (15)

Tematic

Mesajul lui Matteo Salvini, transmis cu prilejul Congresului Mondial al Familiilor - Video
Moldova, gazda Congresului Mondial al Familiilor. De ce este important acest forum
Tagurile:
Pietro Parolin, delegatie de la Vatican, intrevedere, Dodon, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei