11:05 21 August 2019
În direct
  • EUR19.64
  • USD17.72
  • RUB0.27
  • RON4.15
  • UAH0.70
Flags of Russia, EU, France and coat of arms of Nice on the city's promenade

Budapesta: Sancţiunile Anti-Rusia necesită discuţii înainte de a fi prelungite automat

© Sputnik / Vladimir Sergeev
Politică
Sa primesc un link scurt
55 0 0

Uniunea Europeană ar trebui să discute cu sinceritate problema menținerii sau ridicării sancțiunilor anti-Rusia, decât să le prelungească în mod automat, a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, într-un interviu acordat RT.

BUCUREŞTI, 23 sept — Sputnik. "Trebuie să existe un dialog… trebuie să existe o discuție onestă, o discuție clară despre faptul dacă sancțiunile au avut succes sau nu și să se vadă lucrurile în mod real — dacă a ajutat economiile europene, dacă a ajutat economia Rusiei sau dacă a ajutat la distrugerea economiei rusești, dacă aceasta a ajutat la punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk și așa mai departe… Și după ce am dat răspunsuri sincere la întrebări cinstite, ar trebui să luăm decizii cu privire la viitorul nostru", a spus el în interviul publicat vineri.

Ministrul a subliniat, însă, că Budapesta nu va lua niciodată decizii care ar amenința să "rupă unitatea [blocului]".

Szijjarto a adăugat că Roma împărtășește opoziția Budapestei față de prelungirea automată a regimului de sancțiuni și și-a exprimat speranța că cele două țări ar putea reprezenta o poziție unificată în cadrul Uniunii.

"Acum, actualul guvern italian pare să reprezinte aceeași poziție — nu este nevoie de o revizuire automată, trebuie să se facă discuții și, din moment ce aceasta este o țară puternică în G7, va fi mult mai ușor pentru statele membre mai mici ale UE să reprezinte această poziție împreună cu unul mare", a sugerat el.

Pe 13 septembrie, Uniunea Europeană a extins sancțiunile împotriva persoanelor și entităților rusești "asupra acțiunilor care subminează sau amenință integritatea teritorială" a Ucrainei pentru încă șase luni.

Uniunea Europeană a introdus pentru prima dată restricțiile împotriva Rusiei în 2014, în urma izbucnirii conflictului din Ucraina și a reunificării Crimeii cu Rusia ca urmare a unui referendum. Rusia a negat în mod repetat orice ingerință în criza din Ucraina, declarând că nu era parte la conflict. Ca mișcare de răspuns, Moscova a introdus un embargo alimentar asupra statelor UE.

Tagurile:
discutii, sanctiuni, uniunea europeană, prelungite, rusia


Știrile Zilei