08:49 19 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.39
  • USD18.20
  • RUB0.28
  • RON4.32
  • UAH0.69
Здание ООН

Pavel Filip merge la New York: Iată despre ce va vorbi în fața Adunării Generale a ONU

© Sputnik /
Politică
Sa primesc un link scurt
7910

Pavel Filip va participa la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite. El are prevăzute întâlniri cu conducătorii unui șir de state și cu șefi de guvern.

CHIȘINĂU, 26 sept — Sputnik. Soluționarea pe cale pașnică a conflictului transnistrean va fi principalul subiect abordat de premierul Pavel Filip în cadrul discursului său pe care îl va rosti în cadrul celei de-a 73-a sesiuni a  Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Potrivit Guvernului, premierul se va afla la New York în perioada 26-29 septembrie.

”Șeful Guvernului va rosti un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU, în care va reitera necesitatea soluționării pe cale pașnică a conflictului transnistrean prin respectarea suveranității țării noastre”, anunță Guvernul printr-un comunicat.

Totodată, Filip urmează să aibă un șir de întrevederi bilaterale cu șefi de state și de Guverne. De asemenea, premierul se va întâlni cu Johannes Hahn, Comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere și cu Secretarul General al ONU, António Guterres.

Premierul moldovean participă pentru a treia oară la sesiunea Adunării Generale a ONU.

Tematic

Conflictul transnistrean: Prognoze pesimiste
Dodon a anunțat cum are de gând să soluționeze conflictul transnistrean
Poliţele de asigurare auto, recunoscute pe ambele maluri ale Nistrului
Tagurile:
despre ce va vorbi, ONU, Pavel Filip, New York


Știrile Zilei