23:41 06 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.04
  • USD18.54
  • RUB0.24
  • RON4.15
  • UAH0.68
Politică
Sa primesc un link scurt
6910

Președintele țării susține că Republica Moldova trebuie să-și consolideze parteneriatele atât cu țările din est, cât și cu cele din Vest.

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu președinții Camerelor de Comerț și Industrie (CCI) din țările CSI, care se află în Republica Moldova cu prilejul celei de-a 100 aniversări a instituției camerale din țara noastră.

Șeful statului a salutat prezența delegațiilor CCI din Federația Rusă, Belarus, Kârgâzstan, Armenia și Uzbekistan în Moldova. Dodon a subliniat importanța stabilirii unor parteneriate durabile care ar contribui la dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre statele noastre.

Summitul CSI la Dușanbe
© Sputnik / Михаил Метцель / ТАСС / POOL

Președintele țării a mai informat audiența despre interesul Republicii Moldova de a coopera atât cu partenerii din Est, cât și cu cei din Vest. Igor Dodon a menționat buna colaborare la nivel de președinție cu țările CSI, amintind despre recenta sa vizită la summitul CSI de la Dușanbe.

De asemenea, șeful statului a relatat despre Forumul economic moldo-rus, care s-a desfășurat la Chișinău, în cadrul căruia au fost semnate memorandumuri de cooperare cu investitorii din Federația Rusă în sumă de circa 250 de milioane de dolari.

Igor Dodon a subliniat faptul că există un potențial enorm de colaborare între CCI din țările noastre care trebuie valorificat pe deplin.

Tematic

Dodon a condamnat decizia Guvernului de a se retrage din Consiliul Electroenergetic al CSI
O delegație moldovenească va participa la ședința Consiliului Economic al CSI
Igor Dodon a ajuns la Dușanbe pentru a participa la Consiliul șefilor de stat al CSI
Tagurile:
Igor Dodon, CCI, CSI, Moldova


Știrile Zilei