01:56 23 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.12
  • USD17.88
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Sediul Congresului SUA

Vizită neanunțată: De ce au venit senatorii americani în Moldova

© Sputnik / Алексей Агарышев
Politică
Sa primesc un link scurt
48911

Presa locală a anunțat astăzi că în Moldova a sosit un grup de senatori americani, deși anterior nu s-a știut nimic despre această vizită.

CHIȘINĂU, 23 oct – Sputnik. Mai mulți senatori americani au ajuns astăzi în Republica Moldova. Vizita acestora nu a fost anunțată anterior de autorități.

Primele informații despre sosirea senatorilor americani în Moldova au apărut în presa locală. Contactat de Sputnik Moldova, serviciul de presă al misiunii diplomatice a SUA în țara noastră a refuzat să comenteze știrile respective.

Ulterior însă, Parlamentul Republicii Moldova a publicat un comunicat de presă cu privire la vizita celor cinci senatori SUA. Președintelui Parlamentului, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu grupul de senatori americani condus de Richard Burr.

Potrivit comunicatului, parlamentarii din Republica Moldova au discutat cu senatorii riscurile de securitate, soluțiile comune pentru vulnerabilitățile din zonă precum și creșterea economică.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a vorbit despre soluțiile implementate de autorități pentru consolidarea statului de drept și asigurarea securității cetățenilor Republicii Moldova.

La întrevedere au mai participat vicepreședintele Parlamentului Valeriu Ghilețchi, deputații Eugen Carpov și Mihaela Spătari.

Din delegația Senatului SUA fac parte senatorii John Thune, Jerry Moran, Roy Blunt, Susan Collins.

Tematic

Andrian Candu a cerut darea de seamă de la doi miniștri din Guvernul Filip
Ultimatum în Parlament. Candu condiționează votarea proiectelor înaintate de Guvern
Tagurile:
Moldova, SUA, senatori, Andrian Candu, parlament
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei