08:50 23 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.69
  • USD17.55
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
CSI

Moldova schimbă mecanismul de cooperare juridică cu statele CSI

© Photo: МПА СНГ
Politică
Sa primesc un link scurt
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (147)
126 0 0

Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a decis să propună plenului Parlamentului de la Chișinău votarea modificărilor la Legea pentru ratificarea Protocolului la Convenția privind asistența juridică și raporturile juridice în materie civilă, familială și penală din 22 ianuarie 1993.

CHIȘINĂU, 24 oct – Sputnik. Mecanismul de cooperare juridică între statele CSI va fi îmbunătățit. Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a decis să propună plenului Parlamentului de la Chișinău votarea modificărilor la Legea pentru ratificarea Protocolului la Convenția privind asistența juridică și raporturile juridice în materie civilă, familială și penală din 22 ianuarie 1993.

Potrivit noilor modificări, vor fi atribuite competențe de colaborare în domeniul actelor de stare civilă, acte de studii, a stagiului de muncă și altor autorități naționale. Este vorba despre Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Agenția Servicii Publice, Casa Națională de Asigurări Sociale, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Serviciul Fiscal de Stat. În prezent, asemenea competențe au doar Ministerul Justiției și Procuratura Generală.

”Cooperarea în domeniul asistenței juridice în baza respectivului protocol, numai prin intermediul autorităților centrale este una anevoioasă, îndelungată, fiind uneori tergiversată executarea cererilor de asistență juridică internațională, ceea ce nu de puține ori creează nemulțumiri din partea cetățenilor”, menționează autorii în nota informativă.

Proiectul urmează să fie examinat și votat de plenul Parlamentului.

 

Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (147)

Tematic

Ziua Vinului-2018, în topul evenimentelor oeno-gastronomice de toamnă din CSI
Președintele Moldovei s-a adresat liderilor CSI - Iată ce a declarat
Summitului liderilor CSI: Ce documente vor fi adoptate
Tagurile:
Parlament, Moldova, CSI


Știrile Zilei