17:45 24 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Igor Dodon și Recep Erdogan

Igor Dodon pleacă astăzi la Istanbul

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
81 0 0

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va merge astăzi la Istanbul, la invitația omologului său turc, Recep Tayyip Erdoğan.

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pleacă luni, 29 octombrie, într-o vizită la Istanbul, de Ziua Națională a Republicii Turcia. Igor Dodon va merge astăzi la Istanbul, la invitația președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

Serviciul de presă al Președinției, a precizat pentru Sputnik Moldova că președintele moldovean la participa la deschiderea celui de-al treilea aeroport din Istanbul, care este și cel mai mare aeroport din lume.

Despre vizita sa la Istanbul, șeful statului a discutat săptămâna trecută cu ambasadorul Republicii Turcia în țara noastră, Gürol Sökmensüer. Șeful statului a adus mulțumiri părții turce pentru sprijinul acordat în organizarea vizitei președintelui Erdogan în Republica Moldova. Igor Dodon a accentuat necesitatea conjugării eforturilor în vederea realizării înțelegerilor la care s-a ajuns și a acordurilor care au fost încheiate în scopul asigurării parteneriatului strategic dintre statele noastre.

Erdogan: Turcia și Moldova se confruntă cu aceeași amenințare teroristă>>>

Părțile au mai vorbit despre importanța implementării proiectelor comune în domeniul economic și social.

”Este vorba despre venirea unor bănci turce pe piața bancară a țării noastre, despre mai multe proiecte la Chișinău și Comrat”, a specificat șeful statului.

La întrevedere a participat și conducerea Agenției guvernamentale turce TIKA care a dat asigurări că la sediul Președinției Republicii Moldova au loc ultimele lucrări de amenajare, astfel încât la începutul lunii decembrie colectivul administrației prezidențiale să poată deja activa în clădirea renovată.

Tematic

Dodon și Erdogan participă la inaugurarea oficială a palatului prezidențial
Ce va face Erdogan în Moldova: Programul complet al vizitei
Erdogan, decorat de Dodon cu cea mai înaltă distincție de stat
Erdogan va transmite o copie a sabiei domnitorului Ștefan cel Mare - Video
Tagurile:
Turcia, Moldova, Igor Dodon
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei