10:15 15 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.58
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
Igor Dodon în Moscova - Imagine Simbol

În scurt timp, Igor Dodon va pleca iarăși la Moscova

© Sputnik / Владимир Астапкович
Politică
Sa primesc un link scurt
111 0 0

Igor Dodon va merge la sfârșitul lunii noiembrie în Federația Rusă pentru a se întâlni acolo cu imigranții din Moldova.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. La sfârșitul lunii noiembrie, Igor Dodon va avea două întâlniri cu concetățenii noștri care locuiesc și muncesc în Federația Rusă.

„În cadrul întâlnirilor, voi prezenta un amplu raport privind situația politică și economică din țara noastră, totodată, vor fi trecute în revistă realizările obținute pe parcursul mandatului de Președinte, dar și succesele înregistrate în domeniul relațiilor bilaterale dintre Rusia și Moldova”, a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

Întrevederea președintelui Rusiei, V. Putin, cu președintele Moldovei, I. Dodon
© Sputnik / Алексей Дружинин

Șeful statului a mai menționat că în cadrul întâlnirilor vor fi discutate posibilitățile de extindere a cooperării moldo-ruse.

„Ambele evenimente vor începe la ora 15.30. Prima întrunire se va desfășura pe 24 noiembrie la Moscova, în sala de concerte a hotelului „Cosmos” (Bulevardul Mira 150, stația de metrou VDNH), iar a doua – pe 25 noiembrie la Sankt-Petersburg, în incinta Casei de Cultură și Tehnică (bulevardul Stachek 72, stația de metrou Kirovskii Zavod)”, a scris Dodon.

Întrevederile se vor încheia cu câte un spectacol de excepție la care vor evolua mai mulți interpreți autohtoni printre care – Natalia Gordienco, Isidor Glib și trupa „Doredos”.

Amintim că, recent, Igor Dodon a întreprins o vizită de lucru în Federația Rusă unde a discutat cu Vladimir Putin întregul spectru al relațiilor bilaterale.

În timpul dialogului s-a ajuns la înțelegeri în mai multe domenii

Liderii au convenit să fie întreprinse acțiuni concrete comune pentru creșterea exportului de bunuri moldovenești pe piața rusă, inclusiv excluderea, de la 1 ianuarie 2019, a taxelor vamale la exportul către Rusia a următoarelor produse moldovenești: legume, fructe (mere, cireșe, prune, nectarine etc.), conserve de fructe și legume și produse vitivinicole

Totodată, în cadrul întrevederii a fost stabilit în prealabil că vor fi continuate măsurile privind amnistierea pentru moldovenii care lucrează în Federația Rusă și care au încălcat legislația locală. Această prevedere va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2019.

De asemenea, în cadrul dialogului privind problemele din domeniul cooperării umanitare, părțile au convenit de comun acord să declare anul 2019 – Anul Republicii Moldova în Federația Rusă, iar 2020 – Anul Federației Ruse în Republica Moldova, precum și să fie elaborat un plan de activități comune.

Tematic

Igor Dodon, despre rezultatele întrevederii cu Vladimir Putin - detalii
Ce le-a spus Igor Dodon studenților de la Universitatea Lomonosov - detalii
Tagurile:
intrevederi, Igor Dodon, Moscova, Rusia, Moldova


Știrile Zilei