12:40 24 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.52
  • RUB0.28
  • RON4.15
  • UAH0.68
Drapelul RM, drapelul Rusiei

La Moscova s-au desfășurat consultările interministeriale moldo-ruse

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
64 0 0

În cadrul negocierilor au fost examinate unele probleme ale relațiilor bilaterale, în special privind subiectele importante de pe agenda relațiilor interstatale.

CHIȘINĂU, 8 nov – Sputnik. La invitația părții ruse, la Moscova, au avut loc astăzi consultările politice interministeriale. Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tatiana Molcean, iar cea rusă - de secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe, Grigorii Karasin.

MAEIE anunță într-un comunicat de presă că în cadrul negocierilor au fost examinate unele probleme ale relațiilor bilaterale, în special privind subiectele importante de pe agenda relațiilor interstatale. De asemenea, au fost examinate problemele cu care s-au confruntat funcționarii de rang înalt și alte persoane oficiale, în timpul deplasărilor de serviciu în Federația Rusă.

”Părțile vor continua conlucrarea în vederea depășirii acestor complicații”, se menționează în comunicat.

Părțile au reiterat necesitatea continuării dialogului politic la diferite nivele în scopul eliminării dificultăților și problemelor existente în relațiile bilaterale în vederea colaborării reciproc avantajoase. Șefii delegațiilor au trecut în revistă subiectele cooperării comercial-economice, care reprezintă interes pentru ambele părți, inclusiv organizarea și desfășurarea întrevederii copreședinților Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare comercial-economică.

În cadrul discuției au fost examinate proiectele acordurilor interguvernamentale de cooperare în domeniul migrației forței de muncă și cel al readmisiei, precum și Programul cooperării în domeniul umanitar.

Tematic

La Chișinău va avea loc Forumul de afaceri Moldova– Rusia
Dodon, despre relațiile frățești dintre Rusia și Moldova: așa a fost și așa va fi
Guvernul de la Chișinău pledează pentru dezvoltarea relațiilor cu Rusia
Tagurile:
MAEIE, Rusia, Moldova


Știrile Zilei