15:45 22 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.57
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Guvernul Republicii Moldova

Decizie importantă: Italia și Belarus vor recunoaște actele de studii emise în Moldova

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (131)
29010

Guvernul de la Chișinău a aprobat semnarea acordurilor privind recunoașterea reciprocă a actelor de studii cu Italia și Belarus.

CHIȘINĂU, 8 nov - Sputnik. Moldova și Italia vor recunoaște reciproc documentele emise de instituțiile de învățământ superior. Cabinetul de miniștri a aprobat joi semnarea unui acord privind recunoașterea actelor de studii.

”Acordul prevede recunoașterea și echivalarea diplomelor de licență și masterat, având drept scop intensificarea schimbului de specialiști dintre cele două state. De asemenea, semnarea documentului va crea noi oportunități pentru cetățenii ambelor state de a-și continua studiile în instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova și Italia”, precizează autoritățile.

De asemena, a fost aprobat inițierea negocierilor asupra Acordului moldo-belarus privind recunoașterea reciprocă a actelor de studii și certificatelor de perfecționare pentru programele de formare pentru adulți. Lansarea procesului de negocieri a fost impulsionată și de recenta vizită a premierului Pavel Filip în Republica Belarus.

Potrivit documentului, ambele state se vor informa reciproc despre modificările din sistemele de învățământ și vor face schimb de exemple de acte de studii și acte de instruire, emise de Republica Moldova și Belarus. De asemenea, Acordul va spori cooperarea în domeniul educației și cercetării, dar și schimbul de bune practici.

Toți părinții trebuie să știe asta: Reprezentantul CMF la ONU, despre educația în familie>>>

Potrivit Guvernului, semnarea acordurilor privind recunoașterea actelor de studii între Republica Moldova și Italia și Republica Moldova și Belarus va contribui la îmbunătățirea imaginii sistemului educațional național pe arena internațională, dar și imaginea Republicii Moldova.

Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (131)

Tematic

Moldovenii care muncesc în Italia: Cazarea şi masa, plătite şi sub formă de alocaţie
Anunț! Moldova s-a remarcat la Campionatul Mondial din Italia
Tagurile:
Belarus, acte, studii, Italia, Moldova


Știrile Zilei