09:52 24 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Drapele - Rusia și UE

Federația Rusă și Uniunea Europeană: Consultări și perspectivele dialogului bilateral

© Sputnik / Владимир Сергеев
Politică
Sa primesc un link scurt
76 0 0

Părțile vor examina perspectivele dialogului reciproc, dar și alte subiecte de interes comun. Situația din jurul Republicii Moldova este și ea pe agendă.

CHIȘINĂU, 16 nov – Sputnik. Delegația rusă la consultările cu Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) la Bruxelles urmează să discute viitorul relațiilor între Rusia și UE, precum și problemele actuale legate de situația din spațiul post-sovietic, inclusiv Ucraina, a declarat jurnaliștilor viceministrul rus al Afacerilor Externe, Grigoryii Karasin, în ajunul întrevederii.

Joi, la Bruxelles, a demarat o întrevedere în cadrul consultărilor periodice între Rusia și UE pe subiectul spațiului CSI. Din partea UE la negocieri va participa secretarul general al SEAE, Helga Schmid.

“Noi, în primul rând, privim spre viitorul relațiilor noastre, vrem să discutăm despre posibilitatea implementării conceptului “integrarea integrărilor”, avem Uniunea Economică Eurasiatică, iar aici e Uniunea Europeană – acestea au fost create pentru a interacționa”, a spus Karasin, citat de RIA Novosti.

“În afară de aceasta, vom discuta și problemele politice curente legate de situația din spațiul post-sovietic, în ceea ce privește Caucazul de Sud, Ucraina, Moldova și Asia Centrală. Avem multe de discutat și vom reuși să cuprindem tot”, a adăugat el.

Tematic

Karasin: Este nevoie de un nou impuls pentru soluționarea problemei transnistrene
Serghei Lavrov a numit circumstanțele în care Rusia va părăsi Consiliul Europei
Tagurile:
Ministerul rus de Externe, bilaterale, dialog, Perspective, Grigorii Karasin, Uniunea Europeana, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei