07:10 22 Februarie 2019
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.13
  • RUB0.26
  • RON4.09
  • UAH0.63
Parlament

Audieri secrete în Parlament, despre imixtiunea străină în politica internă a țării

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (52)
13410

Parlamentul audiază la această oră Raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune în politica internă a Republicii Moldova a Fundației ”Open Dialog”.

CHIȘINĂU, 16 nov – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova audiază la această oră Raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune în politica internă a Republicii Moldova a Fundației ”Open Dialog”. Prima parte a raportului a fost prezentată în ședință deschisă. Cea de-a doua parte a rezultatelor anchetei este prezentată cu ușile închise.  

La 4 octombrie curent, Parlamentul a constituit Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Fundației ”Dialog Deschis” și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice.

La baza creării acestei comisii au stat informații potrivit cărora ar exista o legătură strânsă dintre această fundație și mai multe formațiuni politice din țară atât din Parlament, cât și din opoziția extra-parlamentară. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, Platforma Demnitate și Adevăr, în fruntea căreia se află Andrei Năstase, dar și Partidul Liberal Democrat din Moldova, care are cinci deputați în actualul Parlament.

În cadrul anchetei, comisia i-a audiat pe reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Informații și Securitate, CEC, Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor și membrii Asociații Promo-LEX. De asemenea, informații la răspunsurile deputaților a prezentat în scris și Procuratura Generală.

Deputații din cadrul comisiei i-au invitat la audieri și pe liderul PAS, Maia Sandu, dar și pe președintele PPDA, Andrei Năstase. Ambii au refuzat să vină la aceste audieri, motivându-și decizia prin caracterul închis la ședințelor comisiei.

Тема:
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (52)

Tematic

Ce secrete ascunde Maia Sandu
Sandu și Năstase recunosc că au luat bani de la un ONG străin
PD solicită UE să investigheze legăturile lui Sandu și Năstase cu frauda bancară
Tagurile:
Andrei Năstase, Maia Sandu, Moldova, Parlament
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei