05:10 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
Președintele Igor Dodo, discurs în Duma de Stat a Federației Ruse

Ce le-a spus președintele Dodon deputaților ruși: Discurs integral - Video

© Sputnik / Илья Питалев
Politică
Sa primesc un link scurt
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (40)
67010

Discursul integral al șefului statului ținut în fața deputaților din Duma de Stat a Federației Ruse: ce le-a propus Dodon deputaților ruși?

CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. Miercuri, președintele Igor Dodon a ținut un discurs în cadrul ședinței plenare a Dumei de Stat a Federației Ruse.

Președintele le-a amintit parlamentarilor despre istoria comună de veacuri dintre țările și popoarelor noastre, subliniind importanța valorilor ortodoxe și familiale, care reprezintă ”un factor unificator”.

”Am descris detaliat etapa contemporană a relațiilor moldo-ruse și i-am asigurat pe partenerii ruși de faptul că Administrația Președintelui Republicii Moldova va depune toate eforturile pentru restabilirea cooperării comerciale, economice, culturale și politice dintre țările noastre”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

În acest context, Dodon a propus ”semnarea Declarației Comune privind parteneriatul strategic și crearea unui Comitet comun la nivel politic înalt, cu scopul de a discuta detaliat problemele strategice”.

”De asemenea, le-am explicat deputaților ruși esența strategiei politicii externe echilibrate dintre Est și Vest realizată de Președintele Moldovei în baza principiului constituțional al neutralității permanente”, a punctat Dodon.

Totodată, Dodon a relatat despre starea actuală și perspectivele de reglementare a conflictului transnistrean, menționând rolul important al Federației Ruse ca intermediar și garant. Președintele Moldovei se află într-o vizită de lucru în Federația Rusă unde urmează să aibă mai multe întâlniri, la Moscova și Sankt Petersburg.

Тема:
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (40)

Tematic

Președintele Dodon oferă detalii despre viitoarea vizita în Federația Rusă
Despre relațiile moldo-ruse: Declarația președintelui Dodon, făcută la Moscova
Tagurile:
video, Duma de Stat


Știrile Zilei