00:43 22 Mai 2019
În direct
  • EUR20.02
  • USD17.96
  • RUB0.28
  • RON4.20
  • UAH0.69
Sergiu Cioclea

Andrian Candu știa din timp despre demisia guvernatorului BNM Sergiu Cioclea

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Politică
Sa primesc un link scurt
28620

Sergiu Cioclea i-a prezentat lui Andrian Candu cererea de demisie cu mult înainte de a anunța public despre depunerea mandatului. Iată ce a scris Sergiu Cioclea în cererea de demisie din funcția de guvernator al BNM.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Cererea de demisie a lui Sergiu Cioclea din funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a fost înregistrată în Parlament.

Comisia juridică, numiri și imunități a luat act de această cerere de demisia pe care o va propune plenului Parlamentului.

Astfel, din cererea anexată la acest dosar devine clar că Cioclea și-a prezentat demisia președintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu patru zile înainte de a ieși la o conferință de presă, la care a anunțat că demisionează. Cererea este semnată cu data de 16 noiembrie, iar la 20 noiembrie Sergiu Cioclea anunța public că își depune mandatul din funcția de guvernator al BNM, începând cu ziua de 30 noiembrie.

”Motivele prezentei cereri sunt de ordin personal”, se menționează în cererea adresată de Cioclea lui Candu.

Textul cererii mai conține un alineat în care guvernatorul BNM îi mulțumește președintelui Parlamentului pentru suportul acordat în procesele de reformare și consolidare a sectorului bancar.

Sergiu Cioclea și-a dat demisia din funcția de guvernator al BNM>>>

Sergiu Cioclea este guvernator al BNM din 11 aprilie 2016, fiind numit de Parlament pentru un mandat de 7 ani. Candidatura sa a fost selectată de o comisie de concurs, care a intervievat și evaluat performanțele profesionale și manageriale ale candidaților.

 

Tematic

Ce a făcut Cioclea înainte de a anunța că demisionează din postul de guvernator al BNM
Ministrul Armașu, despre cariera de mai departe a lui Sergiu Cioclea
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei