23:00 17 Februarie 2019
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.13
  • RUB0.26
  • RON4.07
  • UAH0.63
Mihai Ghimpu

Confirmat: Mihai Ghimpu se retrage din politică și de la șefia PL

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
37810

Mihai Ghimpu confirmă o informație publicată de Sputnik Moldova încă în luna septembrie că pleacă de la șefia formațiunii.

CHIȘINĂU, 23 nov – Sputnik. Liderul Partidului Liberal din Moldova, Mihai Ghimpu, a confirmat informația publicată de Sputnik Moldova acum mai bine de două luni că pleacă de la șefia formațiunii. 

Liderul PL a declarat că nu va candida din nou pentru funcția de președinte al PL, la congresul partidului care este fixat pentru sâmbătă, 1 decembrie.

Circ. Imagine simbol
© Sputnik / Владимир Вяткин

Totodată, Mihai Ghimpu susține că nu are intenția să candideze la viitoarele alegeri parlamentare, care vor avea loc pe data de 24 februarie 2019. Liberalul a afirmat că nu vrea să candideze nici pe lista de partid, dar nici în circumscripția uninominală. Totuși, liderul PL a menționat că decizia va fi luată la congresul din 1 decembrie.  

Liberalul nu vorbește deschis despre motivele care l-au făcut să renunțe la șefia PL dar și la viața politică din Moldova.

Chiar dacă anunță că nu va candida la funcția de președinte al PL la congresul din 1 decembrie, Mihai Ghimpu nu a precizat dacă va mai rămâne încă activ în continuare în viața partidului.  

Declarația halucinantă a lui Mihai Ghimpu care a derutat un Parlament întreg>>>

Mihai Ghimpu este președinte al PL de 20 de ani. Acesta a fost ales lider al Partidului Liberal din anul 1998.

Totodată, nu este clar dacă Dorin Chirtoacă va candida la funcția de președinte al PL. Acum Chirtoacă este preocupat mai mult de dosarele penale pe care le are deschise pe numele său. Acesta este acuzat de corupție în proporții deosebit de mari și ar putea sta ani buni în pușcărie, dacă procurorii vor demonstra în instanță vinovăția lui Chirtoacă.

Tematic

La Parlament a fost luată o decizie dureroasă pentru buzunarul lui Ghimpu
Liberalii din Republica Moldova, cu gândul la CSI. Ce vrea să facă Mihai Ghimpu
Tagurile:
congres, PL, Mihai Ghimpu
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei