11:46 24 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Andrian Candu

Andrian Candu pleacă astăzi la București

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (70)
8110

În zilele de 26-27 noiembrie, președintele Parlamentului Republicii Moldova se va afla într-o vizită de lucru la București.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Președintele Parlamentului Andrian Candu va efectua o vizită de lucru în România, în zilele de 26-27 noiembrie. Programul vizitei de la final de mandat a fost discutat în cadrul întrevederii speakerului cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Președintele Parlamentului a mulțumit ambasadorului Ioniță pentru proiectele derulate în Republica Moldova, în particular fiind anunțat că 845 de grădinițe au fost deja renovate cu suportul Guvernului României.

Discuțiile au mai vizat preluarea de către România, din 2019, a Președinției rotative a Consiliului EU, care va constitui o oportunitate pentru valorificarea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova, atât prin asistența în implementarea reformelor interne, cât şi prin mesajele echilibrate transmise în cadrul structurilor UE, despre situația internă din țara noastră.

Andrian Candu a subliniat interesul autorităților pentru organizarea unor alegeri corecte, democratice și transparente anul viitor, conform standardelor internațional acceptate, precum și asigurarea, după scrutinul parlamentar, a unei majorități pro-europene în Parlament și Guvern.

Prima vizită a lui Andrian Candu în calitate de președinte al Parlamentului Republicii Moldova a avut loc la București.

Тема:
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (70)

Tematic

Andrian Candu știa din timp despre demisia guvernatorului BNM Sergiu Cioclea
Candu: Redenumirea limbii de stat în Constituția țării este sortită eșecului
Candu a discutat cu Hogan despre alegeri și imixtiunea externă
Tagurile:
Parlament, Moldova, România, Andrian Candu
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei