15:18 18 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.71
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.71
Cabinetul de Miniștri

Decis: Reguli noi la schimbarea denumirii şi numerotării străzilor - detalii

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (150)
17410

Guvernul a aprobat noi reguli de atribuire, schimbare a denumirii şi numerotare a străzilor şi zonelor de circulaţie publică, dar şi delimitarea competenţelor organelor implicate în proces.

CHIȘINĂU, 29 nov - Sputnik. Cabinetul de Miniștri a aprobat un nou regulament privind ținerea ”Registrul de stat al unităților administrativ-teritoriale și al străzilor din localitățile de pe teritoriul Moldovei”.

Astfel, acesta devine obligatoriu pentru autorităţile publice responsabile de crearea şi ţinerea Registrului de stat al unităţilor administrativ-teritoriale şi al adreselor, cât şi pentru persoanele care au atribuţii de avizare, recepţie şi înregistrare în registrele informaţionale de stat.

Regulamentul stabileşte procedura de atribuire, schimbare a denumirii şi numerotare a arterelor de circulaţie şi zonelor de circulaţie publică, inclusiv determinarea şi reprezentarea geografică a adresei, procesarea informaţiei despre adrese şi delimitarea competenţelor organelor implicate în proces.

Potrivit notei informative la proiect, cheltuielile de creare, dezvoltare şi ţinere a Registrului vor fi suportate de la bugetul de stat şi prevăzute în devizul de cheltuieli al Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru.

Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (150)

Tematic

Ce crede Pavel Filip despre reforma administrativ-teritorială - detalii


Știrile Zilei