00:48 18 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.65
  • RUB0.28
  • RON4.18
  • UAH0.68
Întâlnirea dintre Igor Dodon și Vadim Krasnoselski

Când va avea loc întâlnirea lui Krasnoselski cu Dodon

© Photo: Facebook / Dodon Igor
Politică
Sa primesc un link scurt
97 0 0

Președintele Republicii Moldova a declarat că este gata să aibă o întrevedere cu liderul regiunii transnistrene până la sfârșitul anului.

CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. Președintele Igor Dodon a declarat că este gata să se întâlnească, până la sfârșitul acestui an, cu liderul nerecunoscutei Republici Moldovenești Nistrene (RMN), Vadim Krasnoselski, pentru a discuta problemele acumulate.

„Suntem gata pentru această întrevedere. Dacă invitația rămâne în vigoare, întâlnirea va avea loc până la sfârșitul anului”, a spus Dodon într-un interviu acordat pentru RIA Novosti.

În septembrie, Krasnoselski și Dodon au convenit ca întrevederile pentru examinarea problemelor transnistrene să aibă loc cel puțin o dată la trei luni.

Krasnoselski i-a propus lui Dodon atunci să se întâlnească în decembrie pe teritoriul Transnistriei.

Potrivit șefului statului, există multe subiecte pentru discuție, una dintre ele fiind organizarea, îndată după Anul Nou, a unei întâlniri în formatul „5+2”.

„Cred că un astfel de dialog este necesar și ar fi incorect să renunțăm la el”, a adăugat Dodon.

La negocierile pentru reglementarea conflictului transnistrean în formatul „5+2” participă Chișinăul și Tiraspolul ca părți ale conflictului; Rusia, Ucraina și OSCE în calitate de intermediari; Uniunea Europeană și SUA, ca observatori.

Dodon: Trei posibile evoluții a evenimentelor după alegerile din februarie>>>

Transnistria, a cărei populație este constituită în proporție de 60 la sută din ruși și ucraineni, a încercat să iasă din componența Moldovei încă înainte de destrămarea URSS. În anul 1992, Transnistria a ieșit de facto de sub controlul Chișinăului.

Tematic

Procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, în vizorul șefului Guvernului
Dodon a discutat cu Putin problema transnistreană
Tagurile:
Vadim Krasnoselski, Dodon, Transnistria, intalnire


Știrile Zilei