00:44 18 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.65
  • RUB0.28
  • RON4.18
  • UAH0.68
Pavel Filip

Premierul Filip speră că dialogului cu Rusia va fi restabilit

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
178 0 0

Șeful Guvernului de la Chișinău a comentat relația țării noastre cu Moscova și și-a formulat poziția în privința dialogului cu Rusia.

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, speră că țara noastră va reuși să instituie un dialog constructiv cu Federația Rusă.

”Înțelegerile care au existat au avut continuitate. Am început iarăși comunicarea – secretarul de stat al Ministerului de Externe a fost la Moscova. Sper că vom reuși totuși să avem un dialog constructiv cu Federația Rusă”, a declarat Filip în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune.

De menționat că secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tatiana Molcean, este primul funcționar din cadrul Guvernului care s-a deplasat la Moscova din momentul în care Cabinetul de Miniștri și Parlamentul le-au recomandat funcționarilor de stat să se abțină de la deplasările în Rusia. În noiembrie curent, Molcean a avut la Moscova o întrevedere cu viceministrul rus al Afacerilor Externe, Grigori Karasin.

Relațiile dintre Moscova și Chișinău s-au înrăutățit în vara anului 2015, după ce Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul de asociere cu UE, semnat de Guvern la Bruxelles. Potrivit documentului, Moldova trebuie să-și deschidă piața locală pentru mărfurile europene. În aceste condiții, Rusia a instituit interdicție la import pentru unele mărfuri, pentru a preveni reexportarea mărfurilor din UE pe piața din CSI și a Uniunii Vamale.

Tematic

Rezultatele vizitei președintelui Dodon în Rusia: Moldova, mai aproape de UEEA
MAI din Rusia a anunțat "amnistia" pentru muncitorii imigranți moldoveni ilegali
Tagurile:
Rusia, Moldova, restabilire, dialog, Filip


Știrile Zilei