15:31 23 Martie 2019
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.25
  • RUB0.27
  • RON4.13
  • UAH0.63
Nikol Pashinian

Cine a învins în alegerile parlamentare din Armenia

© Sputnik / Aram Nersesyan
Politică
Sa primesc un link scurt
11910

Potrivit CEC, în Parlamentul țării au acces Blocul Paşinian și încă alte două formațiuni politice.

CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Blocul primarului interimar al Armeniei, Nikol Pashinian, ”Pasul Meu”, dar și partidele ”Armenia Prosperă” și ”Armenia Luminoasă”, au obținut voturile necesare pentru a accede în noul Parlament al țării, după numărarea a 100 dintre sufragii, comunică RIA Novosti, cu referire la CEC.

Blocul ”Pasul Meu” acumulează 884,4 mii de voturi sau 70,45%. Pe locul doi se situează partidul ”Armenia Prosperă”, cu 8,37% (103,8 mii de voturi), urmată de ”Armenia Luminoasă” - 6,37% (puțin peste 80 de mii)", anunță CEC într-un comunicat postat pe site-ul său oficial, după numărarea voturilor de la toate cele 2010 secții de votare.

Pentru prima dată în istoria țării, la alegerile parlamentare anticipate au participat două blocuri și nouă partide. În Armenia nu există un prag minim de prezență la urne, însă pentru a accede în Legislativ partidele trebuie să acumuleze 5% din voturile valabil exprimate, iar blocurile – 7%. Totodată, potrivit legislației, în Parlament trebuie să fie reprezentate cel puțin trei forțe politice.

Tematic

Despre ce au vorbit președintele Republicii Moldova și noul prim-ministru al Armeniei
Tagurile:
Armenia, Parlament, alegeri, Nikol Pashinian
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei