04:52 20 August 2019
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.62
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.70
CEC, imagine de arhivă

CEC atenționează: Niciun sondaj electoral, fără aprobare - detalii

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
12910

Sondajele de opinie privind intenția de vot a alegătorilor vor putea fi organizate doar în cazul în care vor respecta condițiile impuse de lege.

CHIȘINĂU, 17 dec - Sputnik. Niciun sondajele de opinie privind opțiunile alegătorilor nu va putea fi organizat fără informarea prealabilă a Comisiei Electorale Centrale.

Potrivit CEC, înștiințarea va conține date despre instituția ce va desfășura sondajul de opinie, perioada de efectuare a acestuia, eșantionul propus și comanditarul sondajului.

Potrivit articolului 70, alineatul 10 din Codul Electoral, rezultatele acestor sondaje pot fi date publicității cel târziu cu 5 zile înainte de ziua alegerilor. Totodată, în ziua alegerilor, până la închiderea secțiilor de votare, se interzice a da publicității în mass-media materiale, inclusiv interviuri cu alegătorii, despre numărul de voturi întrunite de concurenții electorali pe parcursul zilei și despre șansele acestora, inclusiv rezultatele exit-poll-urilor.

Toate înștiințările despre desfășurarea sondajelor de opinie pot fi consultate pe pagina-web oficială a Comisiei, la rubrica “Alegeri parlamentare din 24.02.2019” sau accesând următorul link.

Pe data de 24 februarie 2019, în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare.

Tematic

Unele partide au început campania electorală. Ce spune CEC
Până pe 17 decembrie, CEC va decide cum presa va reflecta campania electorală
Tagurile:
detalii, aprobare, electorale, sondaj


Știrile Zilei