08:42 21 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.29
  • USD17.44
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Parlament

Cine au fost cei mai guralivi deputați din Parlamentul Republicii Moldova

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
29610

Potrivit unei statistici prezentate de Parlamentul Republicii Moldova, anul trecut, în plen au fost rostite 118 discursuri pe marginea proiectelor de lege. Iată cine se află în top.

CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Pe parcursul anului trecut, în Parlamentul Republicii Moldova au fost înregistrate 466 de inițiative legislative, potrivit unui raport prezentat de forul legislativ.

Cele mai multe inițiative au venit din partea fracțiunii parlamentare a PD. Democrații au înregistrat 119 proiecte. Deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor au venit în Parlament cu 26 de inițiative legislative, iar  comuniștii –  cu 21 de proiecte.

Pe parcursul anului trecut, deputații din Grupul Popular European a înregistrat în Parlament 14 inițiative legislative, Fracțiunea Partidului Liberal – 13,  Fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova – șase, iar deputații neafiliați – nouă proiecte.

Totodată, 52 de inițiative legislative aparțin unui grup de deputați din toate fracțiunile parlamentare.   

Guvernul a înaintat Parlamentului pentru dezbateri și aprobare 158 de proiecte de lege, iar Președintele țării – 28 de proiecte.

Dintre toate proiectele înaintate în Parlament, cinci documente nu au intrat în procedură legislativă: trei proiecte ale fracțiunii PL, un proiect semnat de socialiști și altul aparținând democraților.

Deputații din Moldova vor fi amendați la locul de muncă>>>

Potrivit raportului statistic, deputații au rostit în plenul Parlamentului 118 discursuri pe marginea proiectelor de acte legislative. Cele mai multe dintre ele, 36 la număr, au fost rostite de deputații PLDM.

Potrivit Constituţiei, dreptul la iniţiativă legislativă aparţine deputaţilor, Preşedintelui Republicii Moldova, Guvernului şi Adunării Populare a Găgăuziei.

Tematic

Cum au votat deputații unele legi care-i vizează direct pe moldoveni
Câțiva deputați de la Chișinău au ajuns la pușcărie. Cum s-a întâmplat totul
Numărul deputaților din Parlamentul Moldovei va fi redus de la 101 la 61
Cum au votat deputații un proiect care vizează salariile de aproape 40 de mii de lei
Tagurile:
Proiecte de lege, legi, Parlament, deputați


Știrile Zilei