22:09 21 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Guvernul Republicii Moldova

Politolog: Cum vor evolua relațiile dintre Moldova și Rusia în 2019

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Politică
Sa primesc un link scurt
137 0 0

Expertul din cadrul Institutului Internațional de Studii Politice și Umanistice Vladimir Bruter explică ce anume stă împiedică stabilirii unor relații pozitive între cele două țări.

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. În relațiile dintre Moldova și Rusia nu vor interveni schimbări esențiale în anul 2019, afirmă expertul din cadrul Institutului Internațional de Studii Politice și Umanistice Vladimir Bruter.

„Cred că în general ele vor rămâne la același nivel, deși există mai multe circumstanțe. În primul rând, este vorba de faptul că relațiile Moldovei cu Rusia devin parte a politicii interne. Acest lucru nu este corect și nu dă niciun rezultat”, a spus Bruter.

La viitoarele alegeri parlamentare din Moldova va fi jucată numaidecât „cartea rusească”, afirmă expertul. Acesta este sigur însă că, în urma bunelor relații dintre cele două țări, orice putere de la Chișinău are doar de câștigat, de asemenea și și poporul.

„Atunci când cetățenii Moldovei aleg ceva sau pe cineva, ei trebuie să conștientizeze că relațiile cu Rusia trebuie să fie bune în oricare caz. În afară de aceasta, nu Moldova alege cum să fie relațiile cu Rusia. Moldova nu poate să spună că aceste relații trebuie să fie așa ori altfel. Chiar și Belarusul în ultimul timp nu prea reușește în acest sens”, a menționat politologul.

Relațiile reciproce dintre Chișinău și Moscova trebuie să se construiască pe baze reciproc avantajoase. Cu părere de rău, nu toată lumea în Moldova își dă seama de acest lucru, a punctat Bruter.

„Moldova trebuie să-i propună Rusiei ceea ce ar interesa-o pe aceasta și, în cele din urmă, ceea ce ar fi avantajos. Însă deocamdată acest lucru nu se întâmplă”, a rezumat expertul.

Tematic

Dezvăluiri: Moldova, în planurile Integrity Initiative privind lupta cu Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei