05:49 24 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Klaus Iohannis

Iohannis: Ce se întâmplă cu românii din Anglia după respingerea acordului pentru Brexit

© Photo: Președintele României
Politică
Sa primesc un link scurt
286 0 0

Klaus Iohannis: ”Nimeni nu trebuie să-și facă probleme pentru românii din Marea Britanie, nu e cazul să intrăm în fibrilații, să ne aruncăm în scenarii, să ne panicăm”.

CHIȘINĂU, 16 ian, Sputnik. Declarație extrem de fermă a președintelui Iohannis despre situația creată de respingerea Acordului pentru Brexit de către Parlamentul Marii Britanii. ”Întrebarea care se pune este ce urmează”, a spus Iohannis.

”Trebuie analizate 2 aspecte importante și pentru UE și pentru noi: primul, guvernul Marii Britanii trebuie să își clarifice poziția, pentru că nu s-au epuizat căile care pot duce la aprobarea acestui acord”, a explicat Iohannis, precizând și al doilea aspect: ”UE este pregătită și pentru alte variante”.

Multă lume s-a întrebat dacă se poate renegocia acordul, a continuat Iohannis, făcând o precizare foarte clară:

„Cei 27 rămânem uniți, iar acordul nu va fi renegociat”, a declarat ferm Iohannis, care a conchis – ”Având toate acestea în vedere, așteptăm poziția Marii Britanii”.

Dar, a revenit președinte, ”nu e cazul să intrăm în fibrilații, să ne aruncăm în scenarii, să ne panicăm”.

”UE este pregătită pentru toate variantele posibile, iar noi suntem pregătiți să jucăm rolul nostru de președinte al Consiliului Uniunii Europene”, a spus Iohannis.

În fine, președintele a abordat și subiectul cel mai așteptat de români – situația celor care lucrează în Marea Britanie.

”Foarte mulți români au rude și prieteni care trăiesc și muncesc în Marea Britanie”, a spus Iohannis, recunoscând firescul preocupării acestora.

Dar președintele a încercat să le explice că nu au de ce să intre în panică, dezvoltând și aici două variante:

”În cazul în care se aprobă acordul (Brexit) - românii din Marea Britanie au toate drepturile asigurate și garantate”, a explicat el.

”Dar, suntem pregătiți să ducem negocieri și în alte scenarii – nimeni nu trebuie să-și facă probleme pentru românii din Marea Britanie”, a conchis Klaus Iohannis.

O asigurare fermă, pe care Iohannis a subliniat-o în final: ”Suntem aici, suntem pregătiți”.

Tematic

Reuniune importantă: La Sibiu, România, se va decide viitorul Uniunii Europene
România a preluat președinția Consiliului UE: Iată cum a reacționat Chișinăul
Tagurile:
romani, Brexit, Marea Britanie, Iohannis, Romania
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei