02:02 23 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.12
  • USD17.88
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Kiril Vîșinski

Instanța i-a prelungit iarăși arestul lui Vîșinski

© Sputnik / Стрингер
Politică
Sa primesc un link scurt
90 0 0

Avocatul lui Vîșinski a declarat că va contesta decizia instanței cu privire la prelungirea arestului.

CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Instanța de judecată din Herson a prelungit până la 16 februarie termenul de arest pentru directorul portalului RIA Novosti Ucraina, Kiril Vîșinski, a comunicat pentru RIA Novosti avocatul Andrei Domanski.

Potrivit acestuia, apărarea intenționează să conteste această decizie.

În ziua examinării de către instanță a chestiunii privind prelungirea arestului lui Vîșinski, reprezentanții organelor de drept au efectuat percheziții la domiciliul și în biroul lui Andrei Domanski. Avocatul consideră că aceste acțiuni au legătură cu dorința Kievului de a influența asupra apărării jurnalistului.

Vîșinski a fost arestat la Kiev pe 15 mai 2018. Jurnalistului i s-a spus că este suspectat de susținerea republicilor autoproclamate din Donbas și de trădare de patrie. Pedeapsa maximă prevăzută în acest caz este de 15 ani de privațiune de libertate.

Anterior, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a calificat situația drept una fără precedent, declarând că Vîșinski a fost arestat „pentru activitatea sa profesională nemijlocită, pentru exercitarea funcției sale de jurnalist”. Moscova i-a expediat Kievului o notă de protest, cerând să se pună capăt acțiunilor violente împotriva reprezentanților presei.

Tematic

Gasparean: Ucraina va periclita în fel și chip eliberarea lui Vîșinski
Tagurile:
avocat, Kiev, Arest prelungit, Kiril Vîșinski
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei