22:07 21 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Igor Dodon a avut prima întrevedere de lucru cu ambasadorul Federației Ruse, E.S. Oleg Vasnețov

Află ce a discutat președintele Moldovei cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău

© Photo: Facebook / Dodon Igor
Politică
Sa primesc un link scurt
10910

Află despre ce a discutat șeful statului cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău - detalii.

CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a discutat cu ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasneţov, despre situația din politica internă și cea externă, precum și la relațiile bilaterale.

Dodon l-a informat pe ambasador despre decizia discriminatorie a Guvernului privind deschiderea secțiilor de votare peste hotarele țării.

”Am menționat și unele particularități ale actualei campanii electorale: alegerile se desfășoară în conformitate cu sistemul electoral mixt; două mandate de deputat sunt acordate reprezentanților din regiunea transnistreană; a fost majorat numărul secțiilor de votare pentru cetățenii Moldovei care locuiesc în Transnistria. În acest sens am atras atenția asupra deciziei discriminatorii a guvernului cu privire la deschiderea secțiilor de votare peste hotarele țării”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Întrevedere Putin Dodon
© Sputnik / Алексей Дружинин

Totodată, șeful statului l-a informat pe diplomatul rus că nu va candida pentru funcția de deputat în cadrul alegerilor parlamentare din februarie și își va concentra atenția asupra agendei politice interne și externe a țării.

Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă>>>

Președintele Dodon a mai anunțat că a discutat detaliile privind o nouă vizită în Federația Rusă. Aceasta urmează să aibă loc săptămâna care vine. Potrivit lui, el va discuta cu președintele rus despre cooperarea comercial-economică și situația actuală privind tranzitarea mărfurilor moldovenești pe teritoriul Ucrainei. De asemenea, președintele Dodon a anunțat că planifică o întrevedere cu Patriarhul Rusiei, Kiril.

Tematic

Senzația zilei: Igor Dodon nu va participa la alegerile din februarie
Tagurile:
Chisinau, Rusia, Moldova, Dodon
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei