22:03 21 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Andrian Candu și Veaceslav Untilă

Se schimbă președintele la Curtea de Conturi

© Photo: Parlamentul Republicii Moldova
Politică
Sa primesc un link scurt
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (70)
30311

Președintele Parlamentului i-a solicitat Comisiei economie, buget și finanțe să organizeze un concurs public pentru identificarea candidaților la funcția de Președinte al Curții de Conturi.

CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, i-a solicitat Comisiei economie, buget și finanțe să organizeze un concurs public pentru identificarea candidaților la funcția de Președinte al Curții de Conturi. Anunțul a fost făcut în cadrul întrevederii pe care a avut-o astăzi cu fostul președinte al Curții de Conturi, Veaceslav Untilă, promovat în funcția de Director al Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

loc de muncă
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Conform legii, candidații selectați în urma concursului vor fi propuși plenului Parlamentului pentru numirea în funcția de Director al Consiliului de administrație al ANRE. Totodată, deputații, la propunerea Președintelui Parlamentului, vor învesti în funcţia de director general unul dintre directorii Consiliului de Administraţie aflaţi în exerciţiu sau selectaţi prin concurs.

Candidații care au obținut cel mai mare punctaj în concursul desfășurat pentru funcțiile vacante de Director al Consiliului de administrație al ANRE sunt Ștefan Creangă, Veaceslav Untila, Octavian Calmâc și Eugen Carpov.

Cele cinci funcții de director au devenit vacante după ce oficialii și-au prezentat demisia la sfârșitul anului trecut. Potrivit legislației, ANRE este condusă de un Consiliu de Administraţie format din cinci directori, numiți pentru un mandat de șase ani.

Тема:
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (70)

Tematic

De ce Veaceslav Untilă nu își dă demisia de la CCM? - Ce spune Urechean
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei