08:22 16 Februarie 2019
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.13
  • RUB0.26
  • RON4.07
  • UAH0.63
Maria Zaharova

Zaharova: Rusia își rezervă dreptul de a răspunde în cazul ruperii Tratatului INF

© Sputnik / Владимир Астапкович
Politică
Sa primesc un link scurt
12220

Zaharova a menționat că Moscova este surprinsă de faptul că Washingtonul pune la îndoială transparența Rusiei în ceea ce privește INF.

CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Moscova își rezervă dreptul la o reacție de răspuns în cazul ruperii definitive de către SUA a Tratatului INF (( tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază medie şi scurtă de acţiune), a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, comunică RIA Novosti.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat vineri că Washingtonul va demara din 2 februarie procedura de ieșire din Tratatul INF. Secretarul de Stat Mike Pompeo a declarat că, în cazul în care Rusia nu va reveni la o respectare deplină și verificabilă a acordului în decurs de șase luni, acordul își va înceta acțiunea.

”Dacă partea americană, administrația, Casa Albă vor ajunge la o opinie definitivă și vor ieși din Tratatul INF, Moscova își rezervă dreptul la o reacție corespunzătoare și măsuri de răspuns, ceea ce, evident, va fi realizat, a declarat Zaharova în cadrul unei emisiuni la postul TV ”Rossia 1”.

Potrivit acesteia, Federația Rusă este în continuare dispusă să poarte un dialog cu SUA în privința INF. Ea a menționat că Moscova este surprinsă de faptul că Washingtonul pune la îndoială transparența Rusiei în ceea ce privește INF.

Ultima oră: SUA anunță retragerea din Tratatul INF>>>

În opinia Mariei Zaharova, acest pas face parte din concepția americană de rupere a mai multor tratate internaționale.

Urmărește-ne pe rețeaua de socializare Sputnik Moldova pe OK>>>

Tematic

Serghei Lavrov: Statele Unite ale Americii caută motive pentru a ieși din Tratatul INF
Tagurile:
Maria Zaharova, raspuns, SUA, Tratatul INF
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei