01:06 19 August 2019
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.55
  • RUB0.27
  • RON4.11
  • UAH0.70
Kremlinul

Kremlinul a reacționat la propunerea lui Trump pentru un nou INF

© Sputnik / Alexandr Vilf
Politică
Sa primesc un link scurt
20601

Rusia nu va purta niciun fel de negocieri cu SUA în privința Tratatului INF, însă este gata să examineze orice propuneri ale Washingtonului, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitryi Peskov.

Chișinău, 2 feb – Sputnik. Rusia nu a iniția niciun fel de negocieri pentru INF: în cazul în care există niște propuneri, le va examina, însă nu va înainta niciun fel de propuneri din partea sa, a declarat agenției RIA Novosti purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov.

Президент РФ В. Путин встретился с главами МИД и Минобороны РФ С. Лавровым и C. Шойгу
© Sputnik / Алексей Никольский

"Nu vom mai propune reluarea unor negocieri. Dacă el (Trump) vrea, suntem gata să răspundem la inițiativele lor, însă nu vom veni cu niciun fel de propuneri", a spus Peskov, fiind solicitat să comenteze afirmațiile lui Trump despre un nou acord INF.

Vineri, președintele SUA, Donald Trump, a declarat că Washingtonul va lansa din 2 februarie procedura de ieșire din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare. Ulterior, acesta a menționat că și-ar dori încheierea unui nou acord INF. La rândul său, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că “în cazul în care Rusia nu va reveni la o respectare deplină și verificabilă a acordului în decurs de șase luni, atunci INF va fi denunțat”.

Tematic

Zaharova: Rusia își rezervă dreptul de a răspunde în cazul ruperii Tratatului INF
Tagurile:
Kremlin


Știrile Zilei