20:05 20 August 2019
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.62
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.70
Parlament

Exclusiv: Parlamentul numește un nou președinte la Curtea de Conturi – cine e candidatul

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (71)
50410

Funcția de președinte al Curții de Conturi a rămas vacantă după ce fostul președinte Veaceslav Untilă a fost ales, în baza unui concurs, în funcția director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

CHIȘINĂU, 4 feb – Sputnik. Comisia parlamentară economie, buget și finanțe se întrunește mâine, 5 februarie, în ședință pentru a decide cine va fi viitorul președinte al Curții de Conturi.

Funcția a rămas vacantă după ce fostul președinte, Veaceslav Untilă, a fost ales de aceiași comisie, în baza unui concurs, în funcția director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Acesta urmează să fie desemnat în noua funcție de Parlament, la ședința în plen de săptămâna aceasta.  

Comisia are pe agenda de marți subiectul cu privire la examinarea dosarelor depuse pentru concursul public privind selectarea candidatului la funcția de președinte al Curții de Conturi. Membrii comisiei urmează să aprobe decizia privind candidații admiși la concurs.

Potrivit surselor Sputnik Moldova din Parlament, unul din candidații care a depus dosarul pentru a participa la acest concurs este și democratul Marian Lupu. Parlamentul urmează să ia decizia cu privire la numirea unui nou șef la Curtea de Conturi, de asemenea, până la încheierea sesiunii curente, adică până la alegerile parlamentare din 24 februarie.

Potrivit Legii cu privire la Curtea de Conturi, preşedintele Curții de Conturi este numit de Parlament pe un termen de 5 ani, la propunerea preşedintelui Parlamentului, în bază de concurs public, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

Curtea de Conturi este constituită din 7 membri, inclusiv președintele și vicepreședintele Curții de Conturi.

A fost aleasă conducerea ANRE>>>

Preşedintele Curții de Conturi exercită conducerea Curţii în conformitate cu legislaţia şi organizează activitatea acesteia; numeşte şi eliberează din funcţie, în condiţiile legii, personalul Curţii de Conturi; reprezintă Curtea de Conturi în relaţiile acesteia cu alte instituţii din ţară şi de peste hotare; participă, după caz, la şedinţele Parlamentului şi ale Guvernului; organizează şi implementează sistemul de management financiar şi de control intern şi poartă răspundere managerială pentru administrarea alocaţiilor bugetare şi a patrimoniului public aflat în gestiunea Curții de Conturi.

Тема:
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (71)

Tematic

De ce Veaceslav Untilă nu își dă demisia de la CCM? - Ce spune Urechean
Exclusiv: Va fi sau nu Marian Lupu noul președinte al AȘM: Ce spune deputatul
Tagurile:
Parlament, presedinte, Curtea de Conturi


Știrile Zilei