14:10 26 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.66
  • USD17.73
  • RUB0.29
  • RON4.11
  • UAH0.73
Politică
Sa primesc un link scurt
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (106)
447 0 0

Deputații au numit astăzi patru directori ai Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Este vorba despre doi deputați, un fost președinte al Curții de Conturi și un fost ministru al Economiei.

CHIȘINĂU, 7 feb – Sputnik. Deputații Ștefan Creangă și Eugen Carpov, fostul ministru al Economiei, Octavian Calmîc, și ex-președintele Curții de Conturi, Veaceslav Untilă, au fost numiți astăzi de Parlament în funcția de directori ai Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Mandatul acestora este de șase ani.

Octavian Calmîc și Eugen Carpov își vor începe mandatul în noua funcție din data de 1 martie 2019.

Candidaturile acestora au fost selectate în urma unui concurs public organizat de Comisia parlamentară economie, buget și finanțe.

Parlament
© Sputnik / Miroslav Rotari

Tot astăzi, la propunerea președintelui Parlamentului, Andrian Candu, în funcția de director general al ANRE a fost numit Veaceslav Untilă. 

Totodată, evaluând performanțele profesionale și manageriale ale candidaților la concurs, membrii Comisiei economie, buget și finanțe au constatat neacumularea punctajului necesar pentru selectarea încă a unui candidat la o funcție de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Toate cele cinci funcții de director au devenit vacante după ce oficialii și-au prezentat demisia la sfârșitul anului trecut. La mijlocul lui decembrie, directorul general al ANRE, Tudor Copaci, împreună cu alți doi directori ANRE, Sergiu Ciobanu și Octavian Lungu, au demisionat. Potrivit hotărârii Parlamentului, în toate cele trei cazuri, demisia intră în vigoare din data de 1 martie 2019.

La sfârșitul lunii noiembrie, alți doi directori ai Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și-au dat demisia. Este vorba despre Ghenadie Pârțu și Iurie Onică.

Ghenadie Pârțu și Iurie Onică au fost numiți în funcția de directori ai ANRE în luna iulie 2013. Sergiu Ciobanu și Octavian Lungu – în ianuarie 2014, iar Tudor Copaci – în martie 2017.

Potrivit Legii cu privire la Energetică, Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de Administraţie format din 5 directori. Membrii Consiliului de Administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre Parlament pentru un mandat de șase ani.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Тема:
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (106)

Tematic

Ultima oră: O comisie din Parlament, în ședință – se decide viitoarea conducere la ANRE
Cine va conduce ANRE în următorii șase ani
ANRE a rămas fără doi șefi. Care sunt motivele plecării lor din funcție
Tagurile:
deputati, Parlament, ANRE


Știrile Zilei