15:37 23 Martie 2019
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.25
  • RUB0.27
  • RON4.13
  • UAH0.63
Igor Dodon

Dodon la Munchen – Ce a spus despre șansa de dezvoltare a Republicii Moldova (Foto)

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
23710

Șeful statului participă la Conferința Internațională de Securitate, care se desfășoară la Munchen.

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Astăzi, în cadrul Conferinței Internaționale de Securitate, care se desfășoară la München, Igor Dodon a avut consultări informale în cursul unei mese rotunde dedicate situației din Republica Moldova.

„Am reiterat poziția că șansa pentru dezvoltarea Republicii Moldova ar putea fi realizată doar cu condiția susținerii unei politici externe echilibrate, cu menținerea și consolidarea principiului privind neutralitatea permanentă, cu alte cuvinte prin realizarea concepției „și...și...”, dar nu „sau...sau...” în raport cu Moldova”, a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

Șeful statului prezentat tezele principale ale Conceptului „Pachetul comprehensiv pentru Moldova”, reiterând intenția de a continua eforturile întru realizarea principiilor expuse în acest document.

„După încheierea lucrărilor mesei rotunde, planific să am întrevederi bilaterale cu liderii din străinătate, precum și să continuăm consultările informale pe platforma conferinței de la München, unde un Președinte al RM nu a participat încă din anul 2007”, a menționat Igor Dodon.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei – Ce au discutat oficialii
Mesajul președintelui Dodon pentru veteranii războiului din Afganistan
Tagurile:
conferinta, Munchen, Germania, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei