04:53 24 Mai 2019
În direct
  • EUR20.08
  • USD18.03
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
Protestul ”vestelor galbene” la Paris

Chemări la nesupunere în Franța: ”Vestele galbene” au reluat protestele - live

© AFP 2019 / ZAKARIA ABDELKAFI
Politică
Sa primesc un link scurt
142 0 0

O parte dintre protestatari au chemat mulțimea să nu se supună poliției și să ocupe Place de l'Étoile (Piața Stelei) din Paris. Acțiuni de protest vor avea loc și în regiunea Bretania, în Nantes, Bordo, Lyon, Strasbourg și alte orașe franceze.

CHIȘINĂU, 16 feb – Sputnik. În Franța, ”vestele galbene” au ieșit, pentru a 14-a oară, la acțiuni de protest. Astfel, în acest weekend se împlinesc exact trei luni de proteste în masă neîntrerupte, care au început pe 17 noiembrie 2018.

© Ruptly
14 săptămâni de proteste în Franța

Potrivit RT France, în Paris sunt așteptate demonstrații și sâmbătă, și duminică. Astăzi ”vestele galbene” vor manifesta în apropiere de Palatul Elisee, iar mâne vor marca trei luni de proteste la Arcul de Triumf.

Sunt planificate acțiuni de protest și în alte regiuni ale țării. În Bretania se așteptată că vor participa între 2500 și 5000 de protestatari. Comercianții și-au închis magazinele de frica unor dezordini.

Unii protestatari au făcut apeluri la răscoală și nesupunere poliției pe Facebook, dar și la blocarea Place de l'Étoile pe un termen nelimitat. Alții însă pledează pentru întruniri pașnice, comunică Sputnik France.

Potrivit postului de televiziune francez LCI, aproximativ 1.300 de ofițeri de poliție, jandarmi și pompieri au fost răniți de la lansarea mișcării.

În weekendul trecut, explozia unei grenade lacrimogene, lansată, cel mai probabil, de poliţie, i-a rupt mâna unui protestatar.

Tematic

Maria Zaharova a comentat atacurile lui Emmanuel Macron la adresa Sputnik
Simonian: În Franța există două probleme – RT și Sputnik
Tagurile:
Paris, Franta
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei