08:01 24 Martie 2019
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.25
  • RUB0.27
  • RON4.13
  • UAH0.63
Вертолет Ми-17-1В

Igor Dodon a precizat când vor reveni piloții moldoveni ținuți ostacici în Afganistan

© Photo: Facebook / Valan ICC
Politică
Sa primesc un link scurt
19220

Igor Dodon a comentat speculațiile potrivit cărora își dorește să facă campanie elctorală pe seama piloților care au fost ținuți ostatici în Afganistan.

CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. Piloții moldoveni care au fost prizonieri în Afganistan vor revi acasă atunci când își vor dori. 

Declarațiile aparțin președintelui țării, Igor Dodon. Acesta a mai precizat în cadrul unui interviu că nu a inteționat să își facă campanie electorală pe seama lor. Potrivit oficialul, cei doi au nevoie de îngrijiri medicale și au ales să se trateze în Rusia.

”Piloții nu sunt sănătoși. Cel mai importat este că ei sunt liberi, sunt în viață. Noi am respectat decizia lor de a nu se implica în politică. Cand vor reveni? Vor renevi în țară când își vor dori. Noi le-am zis ca îi vom ajuta. Ei au zis că își doresc să se trateze în Rusia. Eu mă gândesc că ei vor reveni deja după alegeri. Nimeni nu îi foțează, sunt liberi să aleagă când să revină acasă ”, a precizat Igor Dodon. 

Cei doi moldoveni au fost luați ostatici de talibani încă în noiembrie anul 2015. Elicopterul companiei aeriene din care făceau parte aceștia a fost capturat în Afganistan, pe 24 noiembrie 2015, după ce a efectuat o aterizare de urgență. Aeronava era pilotată de trei cetățeni moldoveni, unul dintre ei a fost ucis de talibani. Elicopterul transporta 18 militari afgani.

Tematic

Piloții eliberați în Afganistan: Ce au declarat la întâlnirea cu delegația MAEIE Video
Tagurile:
Afganistan, piloti, Igor Dodon
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei