07:53 24 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Alegeri 2019

Ultimele informații referitoare la alegeri: Cum se desfășoară acestea în toată țara

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)
205 0 0

Reprezentanții CEC au venit cu informații noi referitoare la desfășurarea alegerilor Parlamentare în toată țara.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Toate secțiile de votare din cele 50 de circumscripții își desfășoară activitatea în regim normal. Cu puțin timp în urmă au fost deschise secțiile de votare în Statele Unite și Canada. Potrivit președintelui CEC, Alina Russu la unele secții de votare din diasporă s-au format cozi.

”În secțiile de votare din orașele Frankfurt, Modena, Parma s-au format cozi. Mă adresez moldovenilor din diasporă să acceseze aplicația votez.md pentru a vedea în care secție de votare fluxul de oameni este mai mic și pot să meargă acolo să voteze fără să stea în rând”, a declarat președintele CEC, Alina Russu.

În cadrul briefingului de la ora 13:00, Alina Russu a declarat că informațiile despre participarea la referendumul consultativ va fi făcut public după ce se vor închide secțiile de vot, întrucât nu există posibilitate tehnică de a face publică această informație așa cum este în cazul alegerilor pe circumscripții.

Reprezentanții CEC au declarat că persoanele care nu pot merge la secțiile de vot din motive de sănătate pot solicita urna la domiciliul după ce depun o cerere în acest sens, însoțită de un certificat medical.

În cadrul briefingului de presă s-a comunicat și despre neregulile depistate în unele secții de votare. S-a constatat că mai mulți cetățeni din Transnistria au fost transportați în mod organizat cu autocarele pentru a vota.

Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)

Tematic

Iată cine sunt cei care au reușit să voteze până la ora 11:00
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei