08:32 21 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.72
Chiril Gaburici

Schimbări la Autoritatea Aeronautică Civilă: Iată ce a decis Guvernul - Detalii

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
181 0 0

Guvernul a aprobat proiectul cu privire la organizarea şi funcționarea Autorității Aeronautice Civile - detalii.

CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul Hotărârii Guvernului cu privire la organizarea și funcționarea Autorității Aeronautice Civile. Documentul prevede modificări în sistemul de finanțare care se referă la trecerea de la autogestiune la finanțarea din bugetul de stat și atribuirea statutului de funcționari publici angajaților instituției.

În cadrul Autorității Aeronautice Civile vor activa funcționari publici și alte categorii de personal, a căror activitate este reglementată de cadrul normativ în domeniul muncii și respectiv aceștia urmează a fi remunerați în condițiile legii din 2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, directorul și directorul adjunct vor fi numiți în funcție publică și eliberați sau destituiți din funcție publică prin concurs, în condițiile legii, de către Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Autorii spun că scopul acestui document este de a respecta angajamentele Guvernului Republicii Moldova, de a continua eficientizarea administrației publice și pentru a oferi cetățenilor servicii la cel mai înalt nivel în  conformitatea cu practicile democrațiilor europene.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Atmosferă magică la Aeroportul Chișinău. Ce surprize îi așteaptă pe călători
Tagurile:
detalii, aviatia civila, Gaburici


Știrile Zilei