03:49 20 Martie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.22
  • RUB0.27
  • RON4.11
  • UAH0.63
Igor Dodon

Igor Dodon s-a adresat cu un mesaj către popor și clasa politică

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
42120

Președintele Igor Dodon s-a adresat cu un mesaj către cetățeni și clasa politică din țară în ziua când se împlinesc 27 de ani de la evenimentele din 1992.

CHIȘINĂU, 2 mar – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a adresat astăzi cu un mesaj către toți cetățenii și toate forțele politice din țară prin care îi îndeamnă să-și unească efoturile pentru atingerea unui obiectiv comun: edificarea statului independent, liber și democratic – Republica Moldova.

”Ziua de astăzi, 2 martie, ne reamintește mai multe evenimente desfășurate în decursul istoriei moderne a Republicii Moldova. În această zi, țara noastră a fost primită în rândurile ONU. Moldova a devenit un participant cu drepturi depline în relațiile internaționale, obținând șansa de a construi o țară modernă, democratică și economic dezvoltată, în care fiecărui cetățean îi sunt asigurate drepturile și libertățile”, se menționează în mesajul șefului statului.

Dodon mai amintește că, în această perioadă, pe teritoriul Republicii Moldova, în special într-un șir de localități de-a lungul râului Nistru, au avut loc confruntări armate, cunoscute drept faza armată a conflictului transnistrean.

”Mii de familii de pe ambele maluri ale Nistrului au suferit pierderi grele. Zeci de ani, oamenii păstrează amintirea evenimentelor tragice din acea vreme. Păstrăm în memorie acele zile dramatice din istoria noastră, dar, simultan, nu trebuie să rămânem ostatici ai evenimentelor respective. Deceniile ce s-au scurs confirmă o dată în plus că aceste amintiri, cu certitudine, nu sunt suficiente pentru a construi un stat și a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor. Drept dovadă este emigrarea continuă a locuitorilor Moldovei, care are loc, în primul rând, din motive sociale”, se spune în adresarea președintelui țării.

Igor Dodon remarcă xă principala sarcină la zi a politicienilor moldoveni este grija pentru cetățenii de rând și schimbarea efectivă în bine a situației din țară. Acest lucru îi privește mai ales pe politicienii pentru care cetățenii și-au dat votul în alegerile parlamentare din 24 februarie.

”În această zi, îi îndemn pe toți cetățenii țării, toate forțele politice, societatea civilă, să se unească sub auspiciile obiectivului nostru comun: edificarea statului independent, liber și democratic – Republica Moldova”, conchide președintele Igor Dodon.

Tematic

Cinci scenarii post-electorale posibile: Iată ce spune președintele Dodon - Video
Cum vede Dodon noul Parlament: Ce misiune va avea și când ar putea avea loc prima ședință
Tagurile:
Moldova, conflictul transnistrean, Igor Dodon
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei