03:39 22 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.72
Andrian Candu

Andrian Candu i-a transmis lui Igor Dodon nouă legi pentru promulgare

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
34010

Președintele Parlamentului a transmis pentru promulgare șefului statului nouă legi aprobate prin angajare de răspundere de către Guvern.

CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a semnat astăzi și a transmis pentru promulgare nouă legi aprobate prin angajare de răspundere a Guvernului, inclusiv proiectul despre acordarea a 600 de lei de Paști și un proiect care va permite indexarea pensiilor cu 5,3 la sută din 1 aprilie.

Guvernul și-a asumat răspunderea pe mai multe legi la 7 martie, după înregistrarea proiectelor în Parlament.

Dacă legile vor fi promulgate, circa 610 mii de persoane vor beneficia de 600 lei, ajutor din partea statului, cu ocazia sărbătorilor de Paști.

Totodată, proiectul pentru modificarea formulei de indexare a pensiilor prevede indexarea în funcție de media creșterii prețurilor pentru ultimii trei ani.

Potrivit Articolului 106 (1) din Constituția Republicii Moldova, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Parlamentului asupra unui program, unei declaraţii de politică generală sau unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă moţiunea de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea proiectului, este votată de majoritatea deputaţilor.

Tematic

Ce spune Andrian Candu despre "limba română în Constituție"
Reacția lui Igor Dodon după ce Curtea Constituțională a validat mandatele deputaților
Tagurile:
Promulgare, legi, Igor Dodon, Andrian Candu, Guvern, Moldova


Știrile Zilei