09:25 23 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.37
  • USD17.38
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
Brexit

Ultima oră: Data ieșirii Marii Britanii din UE a fost amânată

CC0 / Pixabay
Politică
Sa primesc un link scurt
243 0 0

Parlamentul Marii Britanii a aprobat amânarea datei ieșirii țării din Uniunea Europeană.

CHIȘINĂU, 14 mart – Sputnik. Parlamentul britanic a susținut propunerea Guvernului cu privire la amânarea datei ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană (Brexit). În timpul ședinței de azi a Camerei Comunelor, 412 deputați s-au pronunțat pentru amânarea Brexit, 202 – împotrivă.

În acest fel, guvernul britanic va trebuie să expedieze o solicitare UE pentru așa-numita amânare tehnică a datei Brexit, până pe 30 iunie, în cazul în care Camera Comunelor va putea aproba până pe 20 martie proiectul de acord pentru Brexit. Este vorba de acel acord pe care l-a respins de două ori.

Comisia Europeană a declarat marți, după ce Parlamentul Britanic a respins pentru a doua oară planul actualizat Brexit, că rezultatele votului asupra Acordului revizuit sunt regretabile, adăugând că UE a epuizat toate mijloacele pentru a ajuta Regatul Unit să ratifice acordul de divorț.

Anterior, Uniunea Europeană a declarat că nu va mai purta niciun fel de negocieri, din momentul în care soarta Brexit nu este clară deocamdată.

Peste jumătate dintre alegătorii din Marea Britanie vor ca prim-ministrul Theresa May să demisioneze din cauza incapacității acesteia de a obţine un acord de retragere fără dificultăţi, a dezvăluit miercuri un sondaj Politico-Hanbury.

Sondajul, efectuat în rândul a 500 de adulți din Marea Britanie după votul de marți al Parlamentului, a arătat că 50,2% dintre respondenți au spus că May ar trebui să demisioneze imediat.

Tematic

Brexit: Ce se va întâmpla cu moldovenii din UK - Sectoarele cu nevoie mare de angajaţi
Brexit: Reacţia Comisiei Europene după respingerea Acordului de Parlamentul britanic
Tagurile:
respins, Acord, Brexit, Marea Britanie


Știrile Zilei