06:27 14 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
alegeri

Decizie fără precedent în Găgăuzia: Alegerile bașcanului au fost amânate

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Alegerile başcanului UTA Găgăuzia (13)
180 0 0

Adunarea Populară a Găgăuziei a decis să amâne data alegerilor bașcanului UTA Găgăuz-Yeri. Deputații locali au mai operat și unele modificări la Codul Electoral local care se referă la pragul de validare și la listele electorale.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Alegerile bașcanului Unității Teritorial Administrative Găgăuz-Yeri, stabilite pentru data de 19 mai, au fost amânate pentru data de 30 iunie. Decizia a fost luată de Adunarea Populară a Găgăuziei.

De asemenea, deputații locali au operat și modificări la Codul Electoral local al UTA Găgăuz-Yeri. Acestea se referă la majorarea pragului de validare a alegerilor în regiune de la 33 la sută la 50 la sută. Aleșii locali din regiune au mai stabilit ca la baza formării listelor electorale să stea Registrul de Stat al Alegătorilor din Republica Moldova.

Bașcanul UTA Găgăuz-Yeri, Irina Vlah, a declarat că este gata să promulge doar acele modificări care se referă la ajustarea Codului Electoral local cu Statutul juridic al UTA Găgăuz-Yeri și anume schimbările legate de majorarea pragului de validare a alegerilor de la 33 la 50 la sută. Cât privește modificările legate de listele electorale, Vlah a menționat că acestea nu au nicio legătură cu Statutul juridic al UTA Găgăuz-Yeri

Тема:
Alegerile başcanului UTA Găgăuzia (13)

Tematic

Când vor avea loc alegerile bașcanului Găgăuziei
Replica tăioasă a bașcanului Irina Vlah dată unui ministru liberal - Video
Tagurile:
Irina Vlah, Gagauzia, bascan, alegeri


Știrile Zilei