05:20 16 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.34
  • USD17.31
  • RUB0.28
  • RON4.05
  • UAH0.74
Parlament

Ce vor face deputații la prima ședință a Parlamentului

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (104)
235 0 0

Deputații aleși în cadrul scrutinului din 24 februarie se întrunesc joi, 21 martie, în prima ședință a Parlamentului. Iată care este agenda primei reuniuni a acestei legislaturi.

CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. Parlamentul de legislatura a X-a se va convoca joi, 21 martie, în ședința de constituire. Decretul de convocare a primei ședințe a Legislativului a fost semnat astăzi de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Potrivit Constituției Republicii Moldova, Parlamentul se întrunește la convocarea președintelui Republicii Moldova în cel mult 30 de zile de la alegeri.

Şedinţa de constituire a Parlamentului nou-ales va fi prezidată de cel mai în vârstă deputat. Decanul de vârstă, ca și în legislatura anterioară, este deputatul Eduard Smirnov, care, în acest an, va împlini 80 de ani.

La prima ședință preşedintele Curţii Constituţionale, Mihai Poalelungi, urmează să prezinte raportul privind rezultatele alegerii Parlamentului şi validarea mandatelor deputaţilor aleşi.

La prima ședință a Parlamentului ales pe data de 24 februarie va asista și președintele Republicii Modova, Igor Dodon. Șeful statului a declarat astăzi în cadrul unui briefing că va susține un discurs în fața deputaților.   

După constituirea legală a Parlamentului se alege preşedintele Parlamentului, vicepreşedinţii şi se formează Biroul Permanent al Parlamentului. În termen de 10 zile de la prima ședință, vor fi constituite fracţiunile parlamentare, care funcţionează în baza regulamentului propriu.

Prima ședință a Parlamentului de legislatura a X-a va începe la ora 13:00.

Тема:
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (104)

Tematic

Igor Dodon a anunțat când va convoca prima ședință a Parlamentului ales pe 24 februarie
Declarație de ultimă oră a socialiștilor legată de prima ședință a Parlamentului
Tagurile:
agenda, sedinta, Parlament


Știrile Zilei