06:27 14 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
Депутаты парламента блока ACUM

Declarația de ultimă oră a Blocului „ACUM”: Ne despărțim, dar rămânem uniți

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (104)
110140

Blocul s-a divizat în fracțiunea parlamentară PAS – președinte Maia Sandu și fracțiunea parlamentară DA – președinte Andrei Năstase.

CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. Blocul Electoral ”ACUM”, care a intrat în Parlament cu 26 de mandate, a anunțat că se va diviza în Legislativ în două fracțiuni parlamentare. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă susținută la Parlament de cei doi lideri ai blocului, Maia Sandu și Andrei Năstase.

Astfel, Blocul s-a divizat în fracțiunea parlamentară PAS – președinte Maia Sandu și fracțiunea parlamentară DA – președinte Andrei Năstase.

Sandu și Năstase nu au putut preciza astăzi câți membri sunt în fiecare fracțiune.

Blocul este format din membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), condus de Maia Sandu, ai Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), al cărui lider este Andrei Năstase, câțiva membri ai PLDM și PL, reprezentanți ai societății civile.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, fracțiunile parlamentare sunt alcătuite din cel puțin cinci deputați, se constituie în termen de 10 zile după constituirea legală a Parlamentului și funcționează în baza unui regulament propriu.

La prima ședință de constituire a Parlamentului, 21 martie, au fost anunțate formarea a trei fracțiuni parlamentare: fracțiunea PSRM – președinte Zinaida Greceanîi, fracțiunea PDM – președinte Pavel Filip și fracțiunea Partidului Șor – președinte Ilan Șor.

Тема:
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (104)

Tematic

Se destramă sau nu Blocul electoral ACUM: Primele simptome
Unul dintre liderii Blocului ”ACUM” anunță că nu va veni la prima ședință a Parlamentului
Tagurile:
Parlament, Andrei Năstase, Maia Sandu


Știrile Zilei