00:26 20 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Alegri prezidențiale în Ucraina

Alegerile din Ucraina, o competiție a populiștilor

© Sputnik / Стрингер
Politică
Sa primesc un link scurt
87 0 0

Politologul Ivan Meziuho și-a expus opinia pentru Sputnik vizavi de rezultatele alegerilor prezidențiale din Ucraina.

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. În Ucraina va avea loc turul doi al alegerilor prezidențiale, a declarat președintele Comisiei Electorale Centrale din această țară, Tatiana Slipaciuk. În scrutinul de duminică nici un candidat nu a acumulat 50% din voturi.

„Cred că acestea nu au fost alegeri libere, având în vedere că Kievul a privat circa 10 milioane de cetățeni de ai săi de dreptul la vot. Este vorba nu doar de ucrainenii aflați pe teritoriul Rusiei, este vorba și de cetățenii Ucrainei care locuiesc pe teritoriul Donbasului pe care Kievul continuă să-l considere drept teritoriul său suveran”, a declarat Meziuho.

Totodată, mai mulți experți sunt de părerea că nu merită ca Rusia să recunoască alegerile din Ucraina.

Însă, potrivit politologului rus, însăși nerecunoașterea alegerilor nu înseamnă nimic, iar chestiunea privind recunoașterea trebuie examinată după turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Ucraina. Meziuho este de părerea că pentru aceste alegeri este caracteristic faptul că principalii trei candidați la președinția Ucrainei pun preț pe aceleași valori.

„Și Zelenski, și Poroșenko, și Timoșenko sunt candidați la președinție din partea SUA. Presupun că Washingtonul a promis anumite garanții concomitent fiecăruia dintre cei trei candidați. Ceea ce vorbește de faptul că situațiile de criză din politica ucraineană sunt doar în creștere. Iar victoria lui Zelenski este o dovadă a unui grad înalt de decepție a electoratului vizavi de actualii politicieni din Ucraina”, a conchis Meziuho.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tagurile:
Ucraina, alegeri prezidențiale
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei