06:32 16 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.34
  • USD17.31
  • RUB0.28
  • RON4.05
  • UAH0.74
Alegeri în Ucraina

Alegeri prezidenţiale în Ucraina: Rezultatele după procesarea a 100% din procesele verbale

© Sputnik / Стрингер
Politică
Sa primesc un link scurt
301 0 0

Comisia Electorală Centrală din Ucraina a publicat rezultatele alegerilor prezidenţiale după procesarea a 100% din procesele verbale.

CHIŞINĂU, 4 apr - Sputnik. Candidatul la preşedinţia Ucrainei Vladimir Zelenski a învins în primul tur al alegerilor prezidenţiale cu rezultatul de 30,24% din voturi, actualul președinte, Petro Poroșenko, a fost susținut de 15,95% dintre cetățeni, liderul partidului Batkivschina, Iulia Timoșenko, a fost votată de 13,4% dintre ucrainenii care au participat la scrutin.

Aceste date au fost publicate pe tabelul interactiv al CEC după procesarea a 100% din procesele verbale.

Liderul "Platformei de opoziție - pentru viață", Iurii Boiko, ocupă locul patru, obţinând 11,67% dintre voturile alegătorilor.

Liderul partidului "Poziția civilă", Anatoli Gritsenko, a acumulat 6.91%, fostul șef al SBU, Igor Smeşko - 6.04%, liderul Partidului Radical, Oleg Leaşko, - 5.48%.

Alegerile prezidențiale din Ucraina

În Ucraina, alegerile prezidențiale au avut loc duminică, 31 martie. Niciunul dintre candidați nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a învinge în primul tur. Al doilea tur va avea loc pe 21 aprilie.

Petro Poroșenko a declarat anterior că alegerile au fost libere, conform standardelor OSCE. Așa cum au raportat înșiși observatorii OSCE, alegerile au avut loc într-un mediu concurențial, dar misiunea a înregistrat cazuri care subminează credibilitatea procesului de votare. La rândul său, echipa lui Timoșenko a acuzat SBU de falsificări și provocări la alegeri, iar politiciana nu a exclus că va contesta rezultatele votului. Boiko a raportat, de asemenea, încălcări în campania electorală.

CEC a declarat că nu a înregistrat încălcări grave în timpul votării. Cu toate acestea, potrivit Ministerului de Interne, poliția a înregistrat la ora 12.00, pe 1 aprilie, mai mult de 2,6 mii de rapoarte de încălcări în timpul votării în alegerile prezidențiale, au fost inițiate 61 de dosare penale.

Tematic

Alegerile din Ucraina, o competiție a populiștilor
Tagurile:
procese verbale, 100, Ucraina, alegeri prezidentiale


Știrile Zilei