14:18 21 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.37
  • USD17.40
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.69
Igor Dodon a avut prima întrevedere de lucru cu noul Ambasador al Federației Ruse, E.S. Oleg Vasnețov

Igor Dodon, față în față cu Oleg Vasnețov: Ce i-a spus președintele ambasadorului rus

© Photo: Facebook / Dodon Igor
Politică
Sa primesc un link scurt
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (40)
16710

În cadrul discuției, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la consolidarea relațiilor de colaborare moldo-ruse, precum și despre situația politică din țara noastră.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasneţov.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, în cadrul discuției, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la consolidarea relațiilor de colaborare moldo-ruse, precum și despre situația politică din țara noastră.

Șeful statului a apreciat înalt întrevederea pe care a avut-o la Moscova cu Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, exprimându-și speranța că vizita Sanctității Sale în Moldova va avea loc pe parcursul anului curent.

De asemenea, părțile au vorbit despre marcarea Anului Republicii Moldova în Federația Rusă. Igor Dodon a subliniat că în acest sens este elaborat un plan complex de activități care include printre altele - participarea la Forumul economic din Sankt-Petersburg, organizarea în orașul Kostroma a Festivalului ”Zilele Moldovei”, a ”Zilei costumului național moldovenesc” la Voronej, a ”Festivalului Vinului” la Moscova în septembrie și multe altele.

Președintele a vorbit și despre activitățile ce se desfășoară în republică, dedicate aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă.

De asemenea, șeful statului a reiterat că Rusia a fost și va rămâne partenerul strategic al Republicii Moldova și va depune toate eforturile în vederea consolidării acestui parteneriat.

Тема:
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (40)

Tematic

Cine este Oleg Vasnețov, noul ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova
Ce au discutat președintele Dodon și ambasadorul rus Vasnețov - detalii
Tagurile:
Rusia, Moldova, Oleg Vasnețov, Igor Dodon


Știrile Zilei