21:30 22 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.19
  • USD17.77
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Politică
Sa primesc un link scurt
21010

Situația ce ține de negocierile cu privire la reglementarea diferendului transnistrean a fost discutată de ambasadorul cu misiuni speciale al MAE al Rusiei, Serghei Gubarev, și responsabilul de politica externă a nerecunoscutei RMN, Vitali Ignatiev.

TIRASPOL, 10 apr – Sputnik, Irina Leahova. Rusia este de acord cu partea transnistreană în procesul de negocieri privind necesitatea continuării, în timpul apropiat, a dialogul dintre Chișinău și Tiraspol, precum și de a organiza o întrevedere în formatul „5+2”. Această chestiune a fost discutată la Moscova în cadrul întrevederii ambasadorului cu misiuni speciale al MAE al Rusiei, Serghei Gubarev, cu responsabilul de politica externă a Transnistriei, Vitali Ignatiev.

„Interlocutorii au confirmat poziția comună cu privire la necesitatea activizării în cel mai scurt timp a dialogul la toate nivelurile, inclusiv ședințele grupurilor de experți (de lucru) și întâlnirile reprezentanților pentru probleme politice”, menționează serviciul de presă al diplomației de la Tiraspol.

În cadrul discuției, părțile s-au pronunțat de asemenea în favoarea organizării cât mai operative a următoarei întâlniri în formatul „5+2”, în care Chișinăul și Tiraspolul participă ca părți în conflict; Rusia, Ucraina și OSCE – ca mediatori, iar SUA – în calitate de observator.

Sputnik a scris anterior că, la începutul lunii aprilie, ambasadorul cu misiuni speciale al MAE al Rusiei, Serghei Gubarev, a efectuat o vizită la Chișinău și Tiraspol. În cadrul întrevederilor cu reprezentanții politici în procesul de negocieri, Gubarev a prezentat poziția Rusiei cu privire la necesitatea reluării dialogului dintre cele două maluri ale Nistrului. Gubarev a propus ca, în calitate de prim pas, să fie reluate vizitele delegației din partea mediatorilor și observatorilor în formatul „5+2” în regiunea transnistreană.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Expertul ONU a constatat progrese în sfera drepturilor omului în regiunea transnistreană
Tagurile:
formatul 5+2, Transnistria, negocieri, Moscova


Știrile Zilei