16:09 31 Martie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.17
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (205)
17020

Rocade importante în cadrul fracțiunii municipale a PSRM din Consiliul Municipal Chișinău. Ion Ceban a plecat, vezi cine i-a ocupat locul.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Socialistul Ion Ceban a anunțat că și-a depus mandatul de consilier municipal în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) în favoarea mandatului de deputat. În locul lui Ion Ceban președinte al facțiunii PSRM în CMC a fost ales Dinari Cojocaru, iar în calitate de vicepreședinte – Alexandr Odințov.

”Ambii au înregistrat un rezultat extraordinar în alegerile parlamentare, fiind și foarte implicați zi de zi în cadrul activităților municipale. Persoane cărora le pasă cu adevărat de locuitorii municipiului și de dezvoltarea Capitalei”, a declarat Ion Ceban.

Socialistul susține că la baza deciziei de a renunța la mandatul de consilier municipal în favoare funcției de deputat au stat două motive.

”Unul este legat practic de imposibilitatea de a convoca ședința CMC de mai mult timp și incertitudinea dacă aceasta va fi în general convocată până la finele mandatului. Cred că maximum ce am putut face în CMC a fost deja realizat până la această etapă. Doi, angajamentul luat cu privire la inițiativele legislative ce urmează a fi înaintate de fracțiune în Parlament, dar și alte chestiuni cu caracter funcțional importante atât pentru echipă la nivel de țară, dar și Capitală. Totodată, am considerat de comun, că în circumstanțele create și la această etapă, mai utilă va fi prezența mea în echipa fracțiunii parlamentare”, a declarat Ceban.

Potrivit Legii cu privire la statutul deputatului, funcția de consilier municipal și cea de deputat sunt incompatibile. Persoanele aflate în asemenea situație sunt obligate prin lege să renunțe la una dintre funcții în termen de 30 de zile de la data validării mandatului de deputat.

Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (205)

Tematic

PSRM, după discuțiile cu șeful statului: Nu discutăm acum despre funcții
Declarație de ultimă oră a PSRM cu privire la situația politică din țară
PSRM o va înainta pe Zinaida Greceanîi la funcția de președinte al Parlamentului
Tagurile:
Parlament, deputat, PSRM, CMC, Ion Ceban


Știrile Zilei